fbpx

Avdrag Grön teknik

Avdrag för Grön teknik är en skattereduktion som du kan få när du investerar i solceller, batterier och laddboxar. Avdraget får du direkt på din faktura från företaget som utför installationen.

Avdrag för Grön teknik ges för:

  • Installation av nätanslutet solcellssystem.
    Avdrag ges med 20% av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.
    Avdrag ges med 50% av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av laddningspunkt till elfordon.
    Avdrag ges med 50% av kostnaden för arbete och material.

Avdraget för Grön teknik uppgår till högst 50 000 kr per person och år.

De priser vi visar på hemsidan inkluderar Avdrag för Grön teknik. Priserna på solcellspaketen förutsätter att 2 personer i hushållet är berättigade avdraget.

På Skatteverket kan du läsa mer om Avdraget för Grön teknik. 

Så här går det till

Vi hjälper dig och tar hand om allt från start till mål.

Kontakt

Efter att vi fått din intresseanmälan kontaktar vi dig för boka in ett kostnadsfritt hembesök där vi tittar på dina förutsättningar och önskemål. När vi vet lite mer kan vi rekommendera en bra och väl anpassad solcellsanläggning för dig.

Design

Våra experter tar fram ett skräddarsytt förslag på en nyckelfärdig solcellsanläggning med god lönsamhet efter dina förutsättningar och önskemål. I förslaget ser du enkelt vad som ingår, förväntad elproduktion och lönsamhet samt givetvis priset. Är du nöjd med förslaget beställer du solcellsanläggningen och vi börjar förbereda för installationen.

Installera

Efter att vi bokat tid för installationen kommer vi med egen personal och monterar solcellsanläggningen. Vi följer branschstandarder och arbetsmiljöregler för din och vår trygghet. Monteringen tar ca 2-4 dagar beroende på anläggningens storlek.

Driftsättning & Överlämning

Efter monteringen dokumenteras, testas och driftsätts anläggningen så att den är säker samt har full prestanda. Ett par dagar efter att vi installerat solcellerna kommer din nätägare höra av sig och meddela om din elmätare skall bytas eller ej. Efter detta är det bara att trycka på startknappen och börja producera din egenproducerade miljövänliga el!